Tofu praženica

Loading...
(0 / 5)

Kto neskúsil, nech nesúdi. Vedeli ste, že aj z tofu môžete pripraviť praženicu a že takmer nespoznáte rozdiel? Možno vás to ani len nenapadlo, no pokiaľ sledujete svoj príjem bielkovín, určite sa vo vašom jedálničku tofu nachádza. Je skvelou alternatívou aj pre vegetariánov a vegánov. Ak neviete, ako ho pripraviť a už vás omrzelo dávať ho do rizota alebo len ho opekať na panvici, vyskúšajte praženicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veronika, Koniarova (@vegan.veronika) on

Na Tofu praženicu budeme potrebovať:

  • 1 lahôdkové tofu (alebo ochutené)
  • 1/2 cibule
  • kurkuma
  • soľ
  • korenie
  • trochu lahôdkového droždia
  • bazalka
  • olivový olej

Postup:

  • Na oleji si najskôr orestujeme nakrájanú cibuľu. Postupujeme ako pri klasickej praženici. Tofu si rozdrobíme úplne na malinké kúsočky, takmer ako keby sme ho rozomleli v mlynčeku.
  • Môžete ho párkrát premixovať v mixéri, aby vám vznikli čo najmenšie kúsky. Potom ho pridáme na panvicu. Dochutíme soľou, korením, kurkumou, pridáme ak chceme bazalku alebo aj iné bylinky.
  • Primiešame lahôdkové droždie a smažíme. Keď už tofu vyzerá ako poriadne urobená praženica, odstavíme a dáme na tanier. Podávame s čerstvou zeleninou a krajcom zdravého žitného chleba. Dobrú chuť.

zdroj titulnej foto: Instagram (jennycherryflamingo)

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x