Kto neskúsil, nech nesúdi. Vedeli ste, že aj z tofu môžete pripraviť praženicu a že takmer nespoznáte rozdiel? Možno vás to ani len nenapadlo, no pokiaľ sledujete svoj príjem bielkovín, určite sa vo vašom jedálničku tofu nachádza. Je skvelou alternatívou aj pre vegetariánov a vegánov. Ak neviete, ako ho pripraviť a už vás omrzelo dávať ho do rizota alebo len ho opekať na panvici, vyskúšajte praženicu.
Na Tofu praženicu budeme potrebovať:
- 1 lahôdkové tofu (alebo ochutené)
- 1/2 cibule
- kurkuma
- soľ
- korenie
- trochu lahôdkového droždia
- bazalka
- olivový olej
Postup:
- Na oleji si najskôr orestujeme nakrájanú cibuľu. Postupujeme ako pri klasickej praženici. Tofu si rozdrobíme úplne na malinké kúsočky, takmer ako keby sme ho rozomleli v mlynčeku.
- Môžete ho párkrát premixovať v mixéri, aby vám vznikli čo najmenšie kúsky. Potom ho pridáme na panvicu. Dochutíme soľou, korením, kurkumou, pridáme ak chceme bazalku alebo aj iné bylinky.
- Primiešame lahôdkové droždie a smažíme. Keď už tofu vyzerá ako poriadne urobená praženica, odstavíme a dáme na tanier. Podávame s čerstvou zeleninou a krajcom zdravého žitného chleba. Dobrú chuť.
zdroj titulnej foto: Instagram (jennycherryflamingo)
Lucia M.