Ak neviete, čo by ste pripravili svojim najbližším na víkendové raňajky, máme pre vás jednoduchý tip. Zaberie vám málo času a pochutnáte si na ňom všetci. Klasický chleba vo vajíčku nahradil plnený chleba tvarohom.
Budeme potrebovať:
- asi 12 ks chlebíka
- 100 ml mlieka
- 2 PL kyslej smotany
- 2 PL slnečnicového oleja
- štipka soli
- 250 gramov tvarohu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL kajanského korenia
Postup:
- V miske zmiešajte tvaroh, cesnak, soľ a korenie. Do tejto zmesi pridajte smotanu a poriadne premiešajte. Zmes by nemala byť veľmi riedka, preto v prípade potreby pridajte viac tvarohu.
- Rozložte zmes rovnomerne na 6 krajcov chleba a zvyšnými prikryte. Chleby potom namočte do vajíčka. Nezabudnite to spraviť aj zo strán! Akonáhle bude chlieb dostatočne nasiaknutý vajíčkom, položte ho do rozohriateho oleja a nechajte smažiť.
- Tieto plnené toasty môžete rovnako ako na slano pripraviť aj na sladko. Stačí do tvarohovej zmesi pridať cukor alebo napríklad škoricu. Na vrch ich môžete následne posypať práškovým cukrom. V prípade slanej verzie odporúčam vrch jemne posypať strúhaným syrom. Do vnútra pokojne môžete dať plátok šunky pre lepšiu chuť.
Gabriela, sovkusom