Tiramisu v pohároch

(3 / 5)

Lahôdku, akou je tiramisu poznajú ľudia po celom svete. Pripravuje sa všade s menšími obmenami, no jej chuť je zakaždým úplne božská. Jemné piškóty, chuť kávy či rumu a jemný krém je zárukou kvality ale aj spokojnosti tých najmlsnejších jazýčkov. V tomto teplom počasí sa určite nikomu nechce stáť pri horúcej rúre, preto sme si pre vás pripravili bleskový dezert, ktorý vás schladí. Jednoduché vrstvené tiramisu poháre, ktoré pripravíte rýchlo a bez problémov.

Ak čakáte hostí alebo chcete potešiť seba či rodinu, rozhodne sa nechajte zlákať týmto dezertom. Stačí navrstviť a schladiť a famózna sladká a osviežujúca delikatesa je na svete. Slinky vám budú tiecť už aj pri príprave.

Budeme potrebovať:

1 až 2 polievkové lyžice rumu (ak dezert nepripravujete pre deti)

250 g syru Mascarpone (môžete nahradiť typom Philadelphia)

4 polievkové lyžice kakaa v prášku

piškóty alebo piškótový korpus

450 g vanilkovej zmrzliny

80 ml uvarenej a vychladenej kávy

trošku mandľovej arómy (voliteľné)

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešajte mascarpone a mierne roztopenú zmrzlinu (stačí, aby bola mäkká). Potom ich pomocou mixéra šľahajte do nadýchanej masy. Následne si polovicu masy oddeľte a preložte do ďalšej nádoby. Pridajte k nej 2 lyžice kakaa a znovu premiešajte, aby vám vznikla homogénna zmes. Ak chcete, do svetlej zmesi mascarpone a zmrzliny pokojne pridajte trochu mandľovej arómy. Následne si pripravte piškótový korpus a pomocou pohára, do ktorého budete pripravovať dezert z neho povykrajujte kúsky. Na jeden pohár vyžijete 2 kúsky korpusu. Ak však piškótový korpus nemáte, pokojne ho nahraďte dlhými piškótami s rovnakým postupom. Korpus namočte do kávy, do ktorej ste pridali rum alebo ňou rozložené korpusy vedľa seba polejte. Nemali by však byť rozmočené, aby sa vám úplne nerozpadávali. Následne vložte jeden kúsok korpusu do pohára. Naň pridajte vrstvu svetlého zmrzlinového krému, na to vrstvu kakaového zmrzlinového krému a znovu zakryte piškótou namočenou v káve a rume. Potom pridajte ďalšie vrstvy zmrzlinového krému a podľa potreby vystriedajte.

Poháre môžete posypať čokoládovými hoblinkami, kakaom alebo lupienkami mandlí. Pri podávaní môžete využiť aj trochu čokoládovej polevy. Fantázii sa medze nekladú. Podávajte až po dôkladnom stuhnutí, takže by ste mali nechať poháre odležať v chladničke asi 3 až 4 hodiny. Pre nedočkavcov je čakanie skutočnou skúškou trpezlivosti.

Prajeme vám dobrú chuť!

 Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x