Chutný dezert pochádzajúci z Talianska ste už niekedy určite ochutnali. Ak nie, neváhajte a urobte tak čo najskôr. Lahodná a jemná chuť, ktorá sa rozptýli do vašich úst hneď po zahryznutí vás zaisto nenechá chladnou a budete okamžite bažiť po ďalšom kúsku. Dnes vám prinášame zaujímavú verziu tohto zákusku, vďaka ktorej budete môcť vynechať žĺtky a zároveň dosiahnete chuť a konzistenciu, ktoré sú veľmi podobné toskánskemu originálu.
250 g mascarpone
75 ml smotany (30%)
75 ml vaječného likéru
2,5 PL práškového cukru
16 dlhých sušienok alebo piškót
180 ml silnej kávy
kakao
Mascarpone, smotana i likér by mali byť dobre vychladené. Smotanu, mascarpone a cukor poriadne vymiešajte v miske. Snažte sa dosiahnuť hustú krémovú konzistenciu. Pri pomalom a neustálom miešaní pridajte vaječný likér. Miešajte iba kým sa ingrediencie vzájomne neskombinujú.
Sušienky namočte do kávy a nechajte ich zľahka nasiaknuť. Potom položte vrstvu sušienok na dno misy. Jemne ich posypte kakaom a pripravený krém naneste a roztrite na ne. Potom pokračujte kladením druhej vrstvy sušienok namočených do kávy, posypte ich kakaom a naneste na ne zvyšný krém.
Dezert dajte do chladničky na niekoľko hodín. Pred podávaním ho môžete posypať kakaom alebo strúhanou čokoládou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, Katuš, zjemto.blox.pl