Klasické slovenské jedlá majú množstvo obľúbencov, no niektoré možno nepoznáte. Ak by ste chceli vyskúšať niečo iné ako halušky, možno by ste mohli ochutnať aj úhrabky.
Na úhrabky budeme potrebovať
- zemiaky
- vegetu
- rasca
- soľ
- cibuľu
- prerastanú slaninu
- trochu mlieka
- kyslú kapustu
Úhrabky si pripravíme nasledovne
- Zemiaky si nakrájame na kúsky. Ochutíme si ich rascou, vegetou a soľou a dáme variť.
- Medzitým si nakrájame cibuľku na kúsky a opražíme. Potom si nakrájame slaninu a tiež opražíme. Môžeme pridať trošku mlieka a spolu osmažiť.
- Následne si zemiaky popučíme, ale len trochu a pridáme k nim cibuľu, slaninu a kyslú kapustu. Všetko premiešame a máme.