Tartaletky s mascarpone krémom

Loading...
(3.3 / 5)

Mini tartaletky sú úžasný dezert. Naplniť ich môžete akýmkoľvek krémom a s ovocím alebo inak zdobené vyzerajú naozaj pôsobivo. Najnovšie sú hitom na oslavách a svadbách a možno ich príprava vyzerá náročne, no opak je pravdou. Hotové sú už za niekoľko minút a pri zdobení sa kreativite medze nekladú.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annamaria Wurster Nagy (@annamariawurster) on

Na tartaletky s mascarpone krémom budeme potrebovať:

Na košíčky:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 120 gramov masla
  • 100 gramov cukru
  • 2 žĺtka
  • štipka soli

Plnka:

  • 200 gramov mascarpone
  • 1 šľahačka
  • 2 PL práškového cukru
  • ovocie

Postup:

  • V miske si najskôr za pomoci mixéru zmiešame múku, cukor, trošku soli a maslo. Keď získame spojenú hmotu, pridáme žĺtka a premiešame. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky aj na hodinu, minimálne však na 30 minút.
  • Potom si ho pekne vyvaľkáme a vykrojíme si kolieska tak, aby sa nám zmestili do formičiek. Vždy urobte také veľké kolieska, aby vám zaplnili aj steny formičky. Keď potom tartaletky vyklopíme, ostanú nám malé nádobky na krém.
  • Ešte pred pečením cesto vo formičkách prepichneme vidličkou, aby sa nám nenafúklo. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15 minút. Tartaletky vyklopíme ešte kým sú teplé.
  • Kým sa nám pečú v rúre, v miske rozmixujeme mascarpone so šľahačkou a cukrom. Ak chcete, pridajte potravinárske farbivo, trochu sirupu, prípadne kakao alebo roztopenú čokoládu. Niekto zvykne na vrch krému vrstviť aj ganache polevu, ktorá sa pripraví ľahko zmiešaním roztopenej čokolády a smotany na varenie. Použite napríklad bielu čokoládu, tartaletky budú pôsobiť jemnejšie a budú rovnako chutné.
  • Hotový krém navrstvíme ideálne zdobičkou na torty a pridáme pár malín alebo čučoriedok. Môžeme hneď konzumovať, príípadne ich skladujeme v chladničke. Dobrú chuť.
  • TIP: ak nemáte malé formičky, môžete si takto pripraviť aj väčšie tartaletky v keramických miskách. Už sme skúšali aj klasickú silikónovú menšiu formu na pečenie a dezert sme rezali ako tortu alebo zákusok. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x