Talianske frittelle

Loading...
(5 / 5)

Frittelle alebo aj fritole sú klasické tradičné benátske šišky. Recept pochádza teda z Talianska a nebudete potrebovať ani droždie, ako je to pri slovenských šiškách alebo fánkach. V minulosti sa jedli len počas obdobia karnevalu. Ide o okrúhle smažené pečivo, kde sa do cesta môžu primiešať oriešky, hrozienka alebo čokoláda. Niekedy sú plnené aj krémom, no stačí ich posypať práškovým cukrom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manuela Mapelli (@nutrizionista_manuela) on

Na talianske frittelle budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2/3 hrnčeka cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 1 1/2 hrnčeka mlieka
  • zmäknuté maslo o veľkosti orecha
  • štipka soli
  • hrozienka namočené v rume
  • práškový cukor na posypanie
  • olej

Postup:

  • V miske si zmiešame všetky suroviny do cesta. To by nemalo byť príliš riedky ani veľmi husté. Hrozienka namočené v rume pridávame nakoniec. Môžeme pridať aj oriešky alebo kúsky čokolády, prípadne si pripraviť nejaký krém.
  • Cesto si rozdeľujeme lyžicami a malé kôpky okrúhleho tvaru vkladáme do horúceho oleja. Tam by sa mali nafúknuť, preto nerobte zbytočne veľké kusy. Počas smaženia otáčame zo všetkých strán ako šišky. Jednotlivé frittelle dáme na servítku odkvapkať a potom ich obaľujeme v cukre. Kto chce, môže aj v škoricovom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x