Talianska focaccia

Loading...
(3 / 5)

Focaccia- tenký chlebík z pšeničnej múky, ktorý je považovaný za predchodcu dnes známej pizze. Má podobný tvar a dokonca aj chuť. Pečie sa však veľmi rýchlo a môžete ju jesť aj samostatne, čo je obrovská výhoda. Základom klasickej focaccie je múka, olivový olej, soľ a voda. Samozrejme, že mnohí kuchári už tradičné recepty vylepšili a pridali do cesta rôzne iné suroviny ako napríklad sušené paradajky, olivy, cesnak alebo kapary. My odporúčame napríklad pridať rozmarín a morskú soľ. Chuť je nenapodobiteľná.

 Budete potrebovať:

500 gramov pšeničnej múky

2 lyžičky morskej soli

7 gramov sušeného droždia

80 ml olivového oleja

250 ml vody

rozmarín podľa chuti

Postup:

Najskôr si vo veľkej miske zmiešame preosiatu polohrubú múku so sušeným droždím a pridáme soľ, olivový olej a zalejeme to teplou vodou. Cesto vypracujeme rukami tak, aby malo elastickú formu a keď doňho zatlačíte prstom, malo by byť pružné. Z cesta vypracujeme jednotnú hrudku a na povrchu ju potrieme olivovým olejom. Prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme 30 minút odpočívať niekde v teple.

sovkusom.ru

Keď máme cesto nakysnuté, vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika a na vrch pridáme pár vetvičiek rozmarínu. Na vrch ešte nasypeme trošku morskej soli. Focacciu pečieme na 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Keď je upečená, opäť ju na vrchu potrieme olivovým olejom.

sovkusom.ru

Viete v čom spočíva to kúzlo? Focacciu môžete jesť aj teplú a podávať ju môžete napríklad aj k mäsu alebo steakom. Dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x