Ak nemáte chuť na sladký koláč, no predsa chcete niečo upiecť, ideálne je slané pečivo, ktoré je rovnako obľúbené. Syrové tyčinky môžete podávať namiesto čipsov, prípadne sa hodia aj na oslavy. Celý postup a aj suroviny, ktoré budete potrebovať nájdete v dnešnom našom recepte. Sú jednoduché na prípravu a zvládne ich naozaj každý.
- 250 gramov syru čedar
- 200 gramov polohrubej múky
- 110 gramov masla
- 6 PL smotany
- rozmarín
- oregano
- tymián
- mletá červená paprika
- soľ
- Ako prvé si nastrúhame syr. Ten premiešame s bylinkami, ktoré pridávame podľa chuti. Následne pridáme múku, soľ a mletú papriku. Pomocou mixéra si vymiešame hustú hmotu. Ak nemáte chuť na čedar, pokojne použite aj iný tvrdý syr.
- K hmote postupne pridávame maslo a smotanu a vymiešame cesto. To vyvaľkáme a nakrájame na tenké prúžky. Na plech si dáme papier na pečenie a naukladáme naň pásiky cesta. Pečieme ich v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 minút. Tyčinky môžeme podávať s omáčkou, prípadne pred pečením na každý pásik môžeme dať kryštáliky soli. Dobrú chuť.
Lucia M.