Aj vy máte najradšej pečenie s domácimi jablkami? Dokonalý jablkový koláčik máte hotový pomerne rýchlo, postup zvládne každý aj na prvýkrát. Chuť je svieža a kto má rád jablká, určite tento recept dobre pozná. Predstavujeme inšpiráciu ja vynikajúci zákusok ku káve od pani Mišky.
- 1 hrnček krupice
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1/2 kypriaceho prášku
- 5 stredne veľkých jabĺk
- škorica
- maslo
- Potrebovať budeme hrnček s objemom 2 dcl. Ak použijete väčší, prispôsobte tomu len množstvo jabĺk, pokojne koláč pripravte až z 2 kg.
- V miske si zmiešame krupicu, múku, kypriaci prášok a cukor. Jablká nastrúhame na hrubo. Plech (trochu vyšší) si vymastíme maslom a vysypeme troškou múky. Začneme vrstviť jednotlivé časti. Najskôr dáme asi 1/3 cesta a na to polovicu jabĺk.
- Tie posypeme škoricou a môžeme pridať pár kociek masla. Následne ide opäť suché cesto, potom jablká a opäť škorica. Posledná vrstva je opäť suché cesto. Na vrch ešte dáme plátky masla a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30-35 minút. Upečený koláč môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom a škoricou. Dobrú chuť.