Svieži pekinský šalát s uhorkami

(4 / 5)

Je zdravá, pomerne ľahko stráviteľná a pritom účinne prečisťuje črevá a tráviaci trakt. Pekinská kapusta je jednou z najpraktickejších druhov zeleniny, pretože sa z nej dá vykúzliť prakticky čokoľvek a čo sa šalátov týka, tak jej možnosti sú doslova neobmedzené.

Budete potrebovať:

450-500g pekinskej kapusty

250g šalátových uhoriek

soľ podľa chuti

30ml olivového oleja

1 ČL citrónovej šťavy

petržlenová vňať podľa chuti

Postup:

Kapustu nakrájajte na pásiky, uhorku očistite a nakrájajte na polkrúžky. Pridajte nadrobno nakrájaný petržlen, osoľte a polejte olejom a citrónovou šťavou. Dobre premiešajte a nechajte zachladiť. Tento letný svieži šalát vás nenechá horúcimi ani v tých najteplejších letných dňoch a je fantastický aj pri diétach!

Chutil ti tento recept?

komentárov

x