Šunkové rolky s chrenovou plnkou

Loading...
(4.7 / 5)

Veľkonočná misa bez chrenových roliek nemá zmysel. Šunka a chren sú základnými ingredienciami veľkonočnej kuchyne a my sme sa rozhodli, že si na niektoré recepty zľahka posvietime. Dnes začíname s prvým a pripravíme si ho zdravšie, než sme boli doteraz zvyknutí.

Zväčša sa do chrenovej plnky pridáva majonéza a v niektorých regiónoch Slovenska dokonca aj varené vajíčka. Lenže tento pokrm je tak chutný, ako aj nezdravý a ťažký na žalúdok. Majonézové plnky a šaláty vo všeobecnosti nikomu nepridajú na zdraví, preto sme zisťovali, ako si tieto chutné rolky pripraviť na fit spôsob. A výsledok je tu!

Budete potrebovať:

12-14 plátkov podlhovastých plátkov šunky

50g jemného tvarohu

160g chrenu v majonéze, prípadne domáceho zavareného chrenu

Postup prípravy:

Zdravý variant plnky si pripravíme veľmi jednoducho. Ak náhodou nepoznáte chren v majonéze, ide o ten istý chren, ktorý bežne dostať kúpiť v obchodoch ako hotový tovar. Oproti domácemu strúhanému zavarenému chrenu je oveľa jemnejší a mäkší a okrem toho býva spravidla menej ostrý. Takýto pohárik chrenu si zmiešame s neochuteným tvarohom a všetko dôkladne premiešame. Ak je to nutné, plnku prisolíme.

V prípade, že používate vlastný zaváraný chren, do ktorého nepridávate smotanu, ani nič na zjemnenie, pridajte do takejto plnky trochu majonézy, prípadne obyčajnej kyslej smotany. Dbajte však na to, aby plnka neostala kyslastá. Smotanu by ste tam mali dodať len na zlepšenie konzistencie.

nosalty.hu

Plnku dávajte do šunky a rolujte tak, aby vám vznikli pekné zvitky. Ak chcete, aby bola Veľkonočná misa nielen zdravá, ale aj pekná, ozdobte šunku čerstvou zeleninkou, prípade kyslými uhorkami dozdobenými kápiou v náleve. Nezabúdajte podávať dobre vychladené. Prajeme dobrú chuť a veselú Veľkú noc!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x