Šťavnatý pomarančový koláč

Loading...
(0 / 5)

Keď sa povie jar, teplé dni, pohoda na záhradke, grilovačky, spomeniem si na tento ľahký koláčik. Chladná, krémová textúra trochu pripomína zmrzlinu a pomarančová šťava tomu dodá ostrosť a sviežosť. Recept je pomerne jednoduchý a navyše nepotrebujete rúru. Mraznička urobí všetku prácu za vás. Takže či teraz, alebo kedykoľvek počas roka, tento recept musíte vyskúšať.

Na cesto budete potrebovať:

1,5 hrnčeka maslových sušienok

1/2 hrnčeka rozpusteného masla

2 lyžičky cukru

Na krém budete potrebovať:

1,5 hrnčeka tvarohu alebo krémového syru

1 kondenzované mlieko (salko)

1/3 hrnčeka cukru

2 lyžičky pomarančovej kôry

1 hrnček pomarančovej 100% šťavy

1/2 lyžičky pomarančového extraktu (nemusí byť)

1/3 hrnčeka práškového cukru

1 hrnček smotany na šľahanie (33%)

Postup: 

V miske skombinujeme všetky ingrediencie, ktoré potrebujeme na cesto. Pripravíme si plech a vyložíme ho alobalom alebo papierom na pečenie. Cesto rozložíme rovnomerne na plech a dobre popritláčame. Plech vložíme do mrazničky aspoň na 20 minút.

V miske si pomocou mixéru zmiešame tvaroh, salko a cukor. Dobre vymiešame. Potom pridáme pomarančovú kôru, džús a pomarančový extrakt. Opäť miešame, kým sa hmota dobre neskombinuje. V samostatnej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s cukrom do klasickej šľahačky. Po častiach potom šľahačku primiešavame do plnky. Krémovú plnku vylejeme na cesto a dáme zamraziť. Na vrch potom môžeme nastrúhať trošku pomarančovej kôry na ozdobu. Po zamrznutí nakrájame na malé kúsky a pridáme plátok pomaranča. Dobrú chuť.

Ak by ste nevedeli ako na to, v nasledujúcom videu sú všetky kroky znázornené. Verím, že si tento studený dezert obľúbite rovnako ako ja.

zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia

Chutil ti tento recept?

komentárov

x