Šťavnatý mäsovo kapustový koláč

Loading...
(0 / 5)

Ak máte radi kapustníky, potom vám bude chutiť aj ich mäsová verzia. Nie sú síce podobné vzhľadom, no chuťovo v nich určite nájdete spojivo. Tento koláč je veľmi šťavnatý, krehký a lahodný. Ak ho ochutíte kyslou smotanou alebo bielym jogurtom, budete má nebíčko v papuľke.

Budete potrebovať:

1 hlávku kapusty

600 g mletého bravčového

300 g paradajok

200 ml zeleninového vývaru (prípadne horúcej vody)

50 g ryže

1 cibuľa

1 PL nastrúhaného zeleru

2 strúčiky cesnaku

štipka rasce

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Paradajky zalejte horúcou vodou, potom odstráňte šupku a nakrájajte na drobno. Cibuľu pokrájajte na menšie kocky, pridajte nastrúhaný zeler a pretlačte cesnak. Všetko  zmiešajte s premytou ryžou, pridajte korenie, soľ, rascu, mleté mäso a zalejte 100ml vývaru. Potom dajte zmes do chladničky približne na 20-30 minút.

Medzitým dajte uvariť jednotlivé kapustové listy v osolenej vode domäkka. Medzitým si pripravte tortovú formu a vyložte ju papierom na pečenie alebo alobalom. Na dno formy dajte uvarený list a vrstvu ryžovo mäsovej zmesi. Potom dajte opäť kapustový list a vrstvu ryžovej zmesi. Takto postupujte, kým neminiete všetky listy aj všetku ryžu. Každú vrstvu ryže polejte trochou zvyšného vývaru, aby bol koláč šťavnatý.

Formu zakryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte približne 50 minút. Potom ju vyberte, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť ešte na 10 minút. Podávajte horúce so studenou kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x