Šťavnaté bravčové rezne v alobale bez vyprážania

(5 / 5)

Na klasické rezne nedá nikto dopustiť. Sú však spôsoby, ako ich pripraviť trochu zdravšie, bez vyprážania a neželaného zápachu v kuchyni. Ak budete poznať tento trik, mäsko bude šťavnaté a nikdy sa vám nestane, že by ste obed alebo večeru pokazili. Geniálny trik, ktorý používam v kuchyni celé roky! 

Budeme potrebovať:

500 gramov bravčových rezňov

soľ a korenie podľa chuti

mletá červená paprika

2 lyžice oleja

cibuľa

alobal

Postup:

Rezne si umyjeme, očistíme a osušíme. Zľahka ich môžeme naklepať, no tento krok môžeme pokojne vynechať. Mäsko bude šťavnaté a mäkké aj keď ich nvyklepeme. Posypeme ich korením, osolíme a pridáme aj trošku červenej papriky. Kto má rád vôňu byliniek, pokojne môže pridať aj mletý rozmarín, trošku oregana alebo tymián. Alobal si rozprestreme a pomažeme ho trošku olejom. Do stredu naukladáme rezne a nezabudneme na cibuľu. Tú si ošúpeme nakrájame na kolieska a pridáme ju na mäso. Ak máme chuť na niečo špeciálne, do balíčku môžeme pridať aj iné suroviny ako šunku, syr, salámu, klobásku, slaninu alebo zeleninu. Celé to dobre zabalíme a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20 až 25 minút. Mäsko môžeme pred podávaním dochutiť omáčkou alebo dresingom a podávame ho s hranolkami alebo so zemiakmi. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x