Šťavnatá čokoládová torta

Loading...
(2 / 5)

Milovníci čokolády určite poznajú typickú Sacherovu tortu, no pripraviť ju je skutočne náročné. Chutnú čokoládovú tortu si však môžete pripraviť aj doma a nepotrebujete na to žiadne špeciálne ingrediencie. 

Na šťavnatú čokoládovú tortu budeme potrebovať

Na cesto

  • 5 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL oleja
  • 6 PL vody
  • 6 PL mlieka
  • 6 PL polohrubej múky
  • 3 PL kakaa
  • prášok do pečiva

Na sirup

  • 250 mililitrov vody
  • 6 PL kryštálového cukru

Na čokoládu

  • 2 šľahačkové smotany
  • 300 gramov čokolády na varenie
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 balenia práškovej želatíny

Šťavnatú čokoládovú tortu si pripravíme nasledovne

  • Najprv si pripravíme cesto. Vyšľaháme si vajcia spolu s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu a mlieko. Ďalej šľaháme a pridáme múku, prášok do pečiva a kakao.
  • Vyšľahanú zmes vylejeme do predom vymasteného plechu a pečieme približne 40 minút na 180 stupňov. Nechajte cesto vychladnúť.
  • Pripravte si sirup, kedy zmiešate 250 mililitrov vody s cukrom. Keď vychladne, polejte ním celý koláč. Množstvo záleží od toho, aký hrubý máte koláč.
  • Nakoniec si pripravte 2 šľahačkové smotany spolu s čokoládou na varenie a kakaom. Nechajte rozpustiť a prevariť. Nakoniec pridajte želatínu, nechajte prevariť. Keď to vychladne, zalejte ňou celý koláč.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x