Milovníci čokolády určite poznajú typickú Sacherovu tortu, no pripraviť ju je skutočne náročné. Chutnú čokoládovú tortu si však môžete pripraviť aj doma a nepotrebujete na to žiadne špeciálne ingrediencie.
Na šťavnatú čokoládovú tortu budeme potrebovať
Na cesto
- 5 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL oleja
- 6 PL vody
- 6 PL mlieka
- 6 PL polohrubej múky
- 3 PL kakaa
- prášok do pečiva
Na sirup
- 250 mililitrov vody
- 6 PL kryštálového cukru
Na čokoládu
- 2 šľahačkové smotany
- 300 gramov čokolády na varenie
- 2 PL kakaa
- 1/2 balenia práškovej želatíny
Šťavnatú čokoládovú tortu si pripravíme nasledovne
- Najprv si pripravíme cesto. Vyšľaháme si vajcia spolu s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu a mlieko. Ďalej šľaháme a pridáme múku, prášok do pečiva a kakao.
- Vyšľahanú zmes vylejeme do predom vymasteného plechu a pečieme približne 40 minút na 180 stupňov. Nechajte cesto vychladnúť.
- Pripravte si sirup, kedy zmiešate 250 mililitrov vody s cukrom. Keď vychladne, polejte ním celý koláč. Množstvo záleží od toho, aký hrubý máte koláč.
- Nakoniec si pripravte 2 šľahačkové smotany spolu s čokoládou na varenie a kakaom. Nechajte rozpustiť a prevariť. Nakoniec pridajte želatínu, nechajte prevariť. Keď to vychladne, zalejte ňou celý koláč.