Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom

Loading...
(5 / 5)

Radi si pochutnáte na fajnových haluškách alebo kuracom mäse? V tomto recepte to máte hneď naraz, no halušky sú vylepšené o špenát, ktorý jedlu dodá fantastickú chuť i originálny vzhľad. Toto jedlo si pri svojej príprave nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti, no chutí ako od šéfkuchára a zasýti ozaj na celý deň. Lahodná chuť kuracieho mäsa, a špenátové halušky preliate jemnou omáčkou s cesnakovým podtónom je skutočné nebíčko v papuľke. Odteraz si už halušky nebudete pripravovať inak.

Recept na sýte a zaujímavé jedlo, ktoré nepoteší len po vizuálnej stránke. Jasať budú i vaše chuťové poháriky. Vďaka nasledujúcemu receptu si ho pripravíte rýchlo a jednoducho.

Budeme potrebovať:

Na halušky

1 kg zemiakov

2 vajcia

500 g polohrubej múky alebo krupice

500 g špenátu (mrazeného)

1 polievková lyžica soli

Na omáčku

800 g kuracích pŕs

3 polievkové lyžice masla

200 ml kyslej smotany

400 ml smotany na šľahanie

1 polievková lyžica hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Najprv si očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a necháme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a potom roztlačíme tak, aby sme v nich nenechali žiadne hrudky.  Predtým, ako budeme pokračovať v príprave halušiek ich necháme úplne vychladnúť. Mrazený špenát necháme rozmraziť a je dôležité ho poriadne vyžmýkať. Zbavte sa všetkej prebytočnej tekutiny, ktorá je v tomto recepte na škodu.

Do chladných zemiakov primiešame špenát a vajcia, ktoré si predtým vyšľaháme. Všetko dobre premiešame a začneme postupne pridávať múku alebo krupicu. Z vytvoreného cesta potom na pomúčenej dosky vytvoríme dlhý valček, ktorý nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm). Pripravené halušky potom hádžeme do vriacej a osolenej vody. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch, čo je asi 3 až 5 minút varenia. Následne ich z vody vyberieme.

Omáčku s kuracím mäsom pripravíme nasledovne. Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme ich a osmažíme na rozohriatej panvici s maslom. Smažíme len krátko z každej strany. Potom pridáme smotanu s prelisovaným cesnakom a  miešame na miernom plameni. Po chvíli k omáčke pridáme kyslú smotanu v ktorej sme rozmiešali múku. Táto zmes omáčku zahustí. Necháme chvíľu variť, pokiaľ je mäso mäkké. Ak je to potrebné, dochutíme korením.

Následne omáčkou s mäsom zalejeme špenátové halušky a môžeme podávať. Dobrú chuť!

 (Jana L), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x