Špaldové cestoviny s tuniakom a hráškom

(1 / 5)

Aj Vám sa už stalo, že ste boli u zubára, vytrhol vám zub a teraz nemôžete konzumovať žiadne mliečne výrobky? Pre mňa osobne to predstavuje celkom problém, pretože mám veľmi rada mliečne výrobky a často z nich varím. Tento recept je zároveň takým „čo chladnička v rýchlosti ponúkla“. Na tento rýchly obed Vám postačia tri ingrediencie a len 15 minút. Čo viac si priať? Tuniak nie je len zdrojom bielkovín, ale obsahuje tiež mnoho vitamínov, ktoré sú veľmi prospešné pre naše fyzické zdravie. Tento recept určite poteší aj študentov, alebo „kuchynských laikov“, ktorí nemajú žiadne, alebo len minimum kuchárskych skúseností. 

Budeme potrebovať:

špaldové cestoviny

tuniaka v slnečnicovom oleji

soľ

hrášok

Postup:

Dáme do hrnca variť vodu, do ktorej pridáme soľ a olivový olej (alebo maslo), aby sa nám cestoviny nelepili. Následne pridáme cestoviny a varíme ich, až do zmäknutia. Ich mäkkosť zisťujeme ochutnávaním.

Veronika/receptik.sk

Keď sú cestoviny uvarené, do malého hrnca si dáme znovu zovrieť vodu a vložíme doň hrášok a štipku masla. Hrášok varíme cca 4-5 minút. Keď máme všetky ingrediencie uvarené, vložíme si do misky cestoviny a hrášok.

Veronika/receptik.sk

Z tuniaka v konzerve si odlejeme olej, odkvapkáme, a následne tiež pridáme do misky s ostatnými ingredienciami. Všetko to spolu zmiešame a môžeme konzumovať. Podávame s vareným vajíčkom, paradajkami, či inou zeleninou. Dobrú chuť!

Veronika/receptik.sk

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x