Špaldová bábovka

Loading...
(3 / 5)

Bábovka je už taká klasika, ktorá patrí k nielen nedeľnému obedu. V dnešnej dobe však nemusíte vyberať len verziu s bežnou múkou. Skúsiť môžete aj špaldovú bábovku, ktorá je zdravšou verziou oproti klasickej. Špaldovú múku zoženiete aj bežne v obchode. Tento zdravší recept sme našli na sociálnych sieťach.

Na špaldovú bábovku budeme potrebovať

  • 220 gramov hladkej špaldovej múky
  • 220 gramov medu
  • 100 mililitrov oleja
  • 4 vajcia
  • 0,5 decilitrov vlažnej vody
  • 100 gramov mletých lieskových orechov
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva

Špaldovú bábovku si pripravíme nasledovne

  • Najprv oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme ich do snehu. Žĺtka taktiež vyšľaháme spolu s medom tak, aby vám vznikla pena. Do vyšľahaných žĺtkov vmiešajte olej, vodu a orechy.
  • Opatrne primiešavajte varechou vyšľahaný sneh a múku spolu s práškom do pečiva.
  • Cesto vylejte do pripravenej formy, do poslednej tretiny vmiešajte kakao a vylejte taktiež do formy.
  • Pečte približne 30 minút na 190 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x