Bábovka je už taká klasika, ktorá patrí k nielen nedeľnému obedu. V dnešnej dobe však nemusíte vyberať len verziu s bežnou múkou. Skúsiť môžete aj špaldovú bábovku, ktorá je zdravšou verziou oproti klasickej. Špaldovú múku zoženiete aj bežne v obchode. Tento zdravší recept sme našli na sociálnych sieťach.
Na špaldovú bábovku budeme potrebovať
- 220 gramov hladkej špaldovej múky
- 220 gramov medu
- 100 mililitrov oleja
- 4 vajcia
- 0,5 decilitrov vlažnej vody
- 100 gramov mletých lieskových orechov
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
Špaldovú bábovku si pripravíme nasledovne
- Najprv oddelíme bielka od žĺtkov a vyšľaháme ich do snehu. Žĺtka taktiež vyšľaháme spolu s medom tak, aby vám vznikla pena. Do vyšľahaných žĺtkov vmiešajte olej, vodu a orechy.
- Opatrne primiešavajte varechou vyšľahaný sneh a múku spolu s práškom do pečiva.
- Cesto vylejte do pripravenej formy, do poslednej tretiny vmiešajte kakao a vylejte taktiež do formy.
- Pečte približne 30 minút na 190 stupňov.