Poobedná káva si vyžaduje skvelý a chutný dezert. Jedným z nich sú práve penové pusinky, ktoré sú veľmi sladké a chutné. Stačí vám len zopár surovín a dokážete si pripraviť ten najlepší dezert na svete. Okrem toho, že sú výbornou voľbou pre dezert ku káve, samotná káva sa nachádza aj v nich. Tak hor sa do pečenia.
Budeme potrebovať:
- 300 g jabĺk
- 160 g vody
- 1 vajíčko
- 625 g cukru
- 3 lyžičky kávy
- práškový cukor
Postup:
- Začnite tým, že si jablká upečiete pri teplote 190-200 stupňov. Rátajte s tým, že jablkové pyré musí mať po upečení približne 250 g. Počas pečenia si pripravte silnú kávu, ktorú následne budete pridávať do cesta. Upečené jablká rozmixujte na kašu.
- K jablkovej kaši pridajte 250 g cukru a počkajte kým sa nerozpustí. Zmes následne priveďte do varu a počkajte, kým sa cukor nezačne premieňať na karamel a hmota nezačne byť krémovejšia. Dajte však pozor, aby vám nezhustla až príliš.
- V samostatnej miske si vytvorte z bielka sneh. Do jablkovej zmesi (vychladnutej) pridajte kávu a následne snehovú penu. Opatrne premiešajte. Na plech pokrytý papierom na pečenie teraz môžete vytvárať snehové pusinky. Nechajte ich schnúť aspoň 24 hodín, alebo ich sušte v rúre pri nízkej teplote. Môžete ich sušiť aj mrazom a to tak, že ich dáte v dózičke do mrazničky aspoň na jeden deň. Dobrú chuť.
sovkusom.ru