Snehové kávové pusinky

Loading...
(2 / 5)

Poobedná káva si vyžaduje skvelý a chutný dezert. Jedným z nich sú práve penové pusinky, ktoré sú veľmi sladké a chutné. Stačí vám len zopár surovín a dokážete si pripraviť ten najlepší dezert na svete. Okrem toho, že sú výbornou voľbou pre dezert ku káve, samotná káva sa nachádza aj v nich. Tak hor sa do pečenia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Зефiрная майстэрня (@priv_lov_) on

Budeme potrebovať:

  • 300 g jabĺk
  • 160 g vody
  • 1 vajíčko
  • 625 g cukru
  • 3 lyžičky kávy
  • práškový cukor

Postup:

  • Začnite tým, že si jablká upečiete pri teplote 190-200 stupňov. Rátajte s tým, že jablkové pyré musí mať po upečení približne 250 g. Počas pečenia si pripravte silnú kávu, ktorú následne budete pridávať do cesta. Upečené jablká rozmixujte na kašu.
  • K jablkovej kaši pridajte 250 g cukru a počkajte kým sa nerozpustí. Zmes následne priveďte do varu a počkajte, kým sa cukor nezačne premieňať na karamel a hmota nezačne byť krémovejšia. Dajte však pozor, aby vám nezhustla až príliš.
  • V samostatnej miske si vytvorte z bielka sneh. Do jablkovej zmesi (vychladnutej) pridajte kávu a následne snehovú penu. Opatrne premiešajte. Na plech pokrytý papierom na pečenie teraz môžete vytvárať snehové pusinky. Nechajte ich schnúť aspoň 24 hodín, alebo ich sušte v rúre pri nízkej teplote. Môžete ich sušiť aj mrazom a to tak, že ich dáte v dózičke do mrazničky aspoň na jeden deň. Dobrú chuť.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x