Jednoduché, rýchle a nemusíte kupovať slané tyčinky ani čipsy. Tieto slané koláčiky sú skvelé na oslavy, no a ak chystáte napríklad filmový večer, k vínu alebo pivu sú ideálne.
Na parmezánové koláčiky budeme potrebovať:
- 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka masla
- 1 a 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
- + bylinky podľa chuti
Postup:
- Ak nemáte doma bylinky, pokojne ich môžete vynechať. Ja zvyknem dávať nejaké talianske, sušené oregano, rozmarín bazalku a podobne. Všetky suroviny si zmiešame do výsledného hutného cesta.
- To zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničke. Následne ho vyvaľkáme a povykrajujeme malé krúžky. Tie poukladáme na plech a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť.
TIP: cesto si môžete aj zamraziť, rovnako aj hotové koláčiky. Takto ich máte kedykoľvek poruke.