Šľahačková hrčeková bublanina

(5 / 5)

Najjednoduchší recept na koláč je práve bublanina. Ovocie si každý zvolí podľa chuti a suroviny máte doma takmer vždy. Dnes si predstavíme recept, do ktorého ide aj šľahačková smotana a tú nemá doma každý. Ak sa chystáte piecť, dnes ju v obchode kúpte a vyskúšajte tento lahodný recept. Vďaka smotane je koláč ešte lepší. Potvrdené a odskúšané!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monika (@little.twinkletoes) on

Na Šľahačkovú hrnčekovú bublaninu budeme potrebovať:

  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 3 vajíčka
  • 1 hrnček cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • kto chce mak alebo orechy
  • ovocie

Postup:

  • Vajíčka si najskôr vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Šaháme tak, aby nám vznikla krásna nadýchalná pena. Prilejeme smotanu a zašľaháme. Potom k tekutej zmesi pridáme múku a prášok do pečiva, kto chce, pridá aj mak alebo orechy.
  • Na záver prilejeme ešte olej. Cesto vylejeme na plech a na vrch poukladáme ovocie, prípadne ho vareškou môžeme primiešať aj do cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.
  • Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom, prípadne môžete urobiť citrónovú polevu. Pripravíte ju tak, že práškový cukor dohladka vyšľaháte s citrónovou šťavou, podobne ako pri poleve na medovníky, len v inom pomere. Vylejeme na vrch bublaniny a necháme stuhnúť. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x