Najjednoduchší koláč, aký teraz môžete upiecť je bublanina. Ak máte v mrazničke ovocie, napríklad ríbezle, maliny alebo jahody, o to lepšie. S kyslejšími lesnými plodmi totiž chutí najlepšie! Zdieľajte a inšpirujte aj ostatných. Pečiete aj v tieto dni? Alebo majú prednosť domáce rožky a chlebík? Dajte nám vedieť.
Na Šľahačkovú hrnčekovú bublaninu budeme potrebovať:
- 1 šľahačkovú smotanu
- 3 vajíčka
- 1 hrnček cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1 prášok do pečiva
- ríbezle
Postup:
- Vajíčka si najskôr vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Šaháme tak, aby nám vznikla krásna nadýchalná pena. Prilejeme smotanu a zašľaháme. Potom k tekutej zmesi pridáme múku a prášok do pečiva, kto chce, pridá aj mak alebo orechy.
- Na záver prilejeme ešte olej. Cesto vylejeme na plech a na vrch poukladáme ovocie, prípadne ho vareškou môžeme primiešať aj do cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.
- Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom, prípadne môžete urobiť citrónovú polevu. Pripravíte ju tak, že práškový cukor dohladka vyšľaháte s citrónovou šťavou, podobne ako pri poleve na medovníky, len v inom pomere. Vylejeme na vrch bublaniny a necháme stuhnúť. Dobrú chuť.
Foto: Facebook (Blanka Z.)