Najjednoduchší recept na koláč je práve bublanina. Ovocie si každý zvolí podľa chuti a suroviny máte doma takmer vždy. Dnes si predstavíme recept, do ktorého ide aj šľahačková smotana a tú nemá doma každý. Ak sa chystáte piecť, dnes ju v obchode kúpte a vyskúšajte tento lahodný recept. Vďaka smotane je koláč ešte lepší. Potvrdené a odskúšané!
Na Šľahačkovú hrnčekovú bublaninu budeme potrebovať:
- 1 šľahačkovú smotanu
- 3 vajíčka
- 1 hrnček cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1 prášok do pečiva
- kto chce mak alebo orechy
- ovocie
Postup:
- Vajíčka si najskôr vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Šaháme tak, aby nám vznikla krásna nadýchalná pena. Prilejeme smotanu a zašľaháme. Potom k tekutej zmesi pridáme múku a prášok do pečiva, kto chce, pridá aj mak alebo orechy.
- Na záver prilejeme ešte olej. Cesto vylejeme na plech a na vrch poukladáme ovocie, prípadne ho vareškou môžeme primiešať aj do cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút.
- Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom, prípadne môžete urobiť citrónovú polevu. Pripravíte ju tak, že práškový cukor dohladka vyšľaháte s citrónovou šťavou, podobne ako pri poleve na medovníky, len v inom pomere. Vylejeme na vrch bublaniny a necháme stuhnúť. Dobrú chuť.
Lucia M.