Šlahačková bublanina

Loading...
(4.5 / 5)

Obľúbená bublanina môže byť o čosi chutnejšia a jemnejšia, ak do cesta pridáte šľahačkovú smotanu. Tento klasický recept si už rokmi mnohí zamilovali a na víkend je to ideálny koláč. Navyše, ak máte ovocie, ktoré chcete dať do koláča, toto je recept, ktorý si zamilujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lenka Kuncová (@lenkakuncova) on

Na šľahačkovú bublaninu budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 3 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • ovocie
  • práškový cukor na vrch

Bublaninu si pripravíme nasledovne:

  • V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a prilejeme smotanu. Až potom do cesta primiešavame olej. Cesto vylejeme na vymastený plech alebo do silikónovej formy, prípadne namiesto vymastenia plechu použijeme papier na pečenie.
  • Do vyliateho cesta naukladáme ovocie a bublaninu dáme piecť na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je bublanina upečená, môžeme to ešte overiť špáradlom. Vyberieme ju z rúry a počkáme, kým vychladne. Potom ju poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x