Obľúbená bublanina môže byť o čosi chutnejšia a jemnejšia, ak do cesta pridáte šľahačkovú smotanu. Tento klasický recept si už rokmi mnohí zamilovali a na víkend je to ideálny koláč. Navyše, ak máte ovocie, ktoré chcete dať do koláča, toto je recept, ktorý si zamilujete.
Na šľahačkovú bublaninu budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 ČL prášku do pečiva
- 3 vajíčka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 ml šľahačkovej smotany
- ovocie
- práškový cukor na vrch
Bublaninu si pripravíme nasledovne:
- V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a prilejeme smotanu. Až potom do cesta primiešavame olej. Cesto vylejeme na vymastený plech alebo do silikónovej formy, prípadne namiesto vymastenia plechu použijeme papier na pečenie.
- Do vyliateho cesta naukladáme ovocie a bublaninu dáme piecť na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je bublanina upečená, môžeme to ešte overiť špáradlom. Vyberieme ju z rúry a počkáme, kým vychladne. Potom ju poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Lucia M.