Sladké domáce lokše

(5 / 5)

Jedlo ako prinesené z vianočných trhov? Sladké lokše sú tu, vás potešili a urobili ste radosť sebe aj svojim blízkym. Makové, či makovo slivkové, tvarohové, čokoládové, či orechové a po novom aj nutellové. Všetky tieto variácie zahrejú pri srdci a potešia maškrtníkov. Niet nad domáce zemiakové cesto!

Budete potrebovať:

500g uvarených zemiakov

200g múky

štipka soli

cukor podľa chuti

maslo na potretie

plnka podľa chuti

Postup prípravy:

Do mäkka uvarené zemiaky ošúpte a postrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte múku a štipku soli a vypracujte tuhé cesto, z ktorého si narežte niekoľko koliesok. Tie potom na pomúčenej doske vyvaľkajte do veľkosti a tvaru, aký vám na lokše vyhovuje a opekajte na platničke alebo panvici z oboch strán, kým cesto nie je prepečené.

Hotové lokše hneď potierajte maslom a pocukrite. Plňte ich, až keď budú mastné a sladké, budú tak lepšie chutiť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x