Škoricovo-medové slimáky

Loading...
(4 / 5)

Osie hniezda alebo slimáky sú tradičná sladká pochúťka, ktorú teraz už bežne zakúpime aj v potravinách alebo v pekárni. Nie je však nič lepšie, ako si vychutnať tie domáce, poctivé, pripravené z vymieseného cesta. Dnešný recept pochádza tak ako mnohé od babičky. Ak nemáte radi škoricu, pokojne si plnku urobte čokoládovú alebo orechovú, či pudingovú.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbora Kupčíková (@barciatko2) on

Na škoricovo-medové slimáky budeme potrebovať:

Na cesto

  • 400 gramov hladkej múky
  • polovica kocky droždia
  • 250 ml teplého mlieka
  • 50 gramov cukru
  • 50 gramov masla
  • štipka soli

Na plnku

  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 4 ČL mletej škorice
  • 2 PL medu
  • 100 gramov masla

Postup:

  • Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme podkysnúť 20 minút. Potom ho rozvaľkáme a potrieme škoricovou plnkou. Cesto stočíme do rolády a nakrájame na slimáky.
  • Tie si naukladáme na vymastený plech, potrieme vlažným mliekom a necháme ešte nakysnúť. Pečieme ich asi 15 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Potom ich môžeme ešte teplé potrieť troškou masla. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x