Tento skvelý sladký tvarohový koláčik mi pripomína detstvo. Ani teraz nepoznám dieťa, ktoré by škoricové trojuholníčky nemalo rado. Vynikajúce tvarohové cesto, chuť a vôňa škorice a sladký cukor- toto je neodolateľná kombinácia.
400 gramov tvarohu (čo najmenej tučný)
250 gramov masla
480 gramov polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
cukor
škorica (prípadne škoricový cukor)
V miske si najskôr zmiešame cukor so škoricou, v ktorom budeme hotové koláčiky obaľovať. Vo väčšej miske si vymiešame nízkotučný tvaroh, kúsky masla, múku, prášok do pečiva spolu so štipkou soli. Vzniknúť by nám malo hutnejšie no konzistentné cesto. Cesto vyvaľkáme na asi pol centimetra hrubú placku a pomocou pohára povykrajujeme krúžky.
Každý krúžok najskôr položíme do cukru so škoricou, potom prehneme na polovicu, znovu položíme do cukru so škoricou a potom preložíme posledný krát aby nám vznikol trojuholník. Aj tieto trojuholníky z oboch strán „vyváľame“ v cukre so škoricou. Poukladáme ich na plech a pečieme 25-30 minút asi na 180 stupňoch Celzia, záleží od výkonu rúry. Trojuholníčky sú hotové, keď chytia krásnu zlatistú farbu. Dobrú chuť!
(Lucia M.), vsemxozaikam.ru