Škoricové osie hniezda

(1 / 5)

Pamätáte si časy, keď ste si ako malé dieťa pochutnávali na lahodnej škoricovej pochúťke, ktorú vám pripravila vaša babička či mama? Ak ste sa ako dospelá žena uchýlili skôr ku kupovaným osím hniezdam, určite viete, že táto voľba nebola tá najšťastnejšia, nakoľko doma a s láskou pripravené vám chutili omnoho viac. Doprajte svojim deťom chuť, ktorú dopriali ženy vášho života vám a vychutnajte si spolu s nimi tie najjemnejšie osie hniezda.

Budete potrebovať:

Na cesto

200 g celozrnnej špaldovej múky

250 g jemného tvarohu

kokosový olej

1 KL kypriaceho prášku

50 ml vody alebo mlieka

med

Na náplň

50 g trstinového cukru

2 KL škorice

kokosový olej

1 žĺtok (na potretie)

Postup:

Najskôr zmiešajte suroviny určené na cesto a spracujte ich. Vzniknuté cesto by malo byť veľmi jemné. Keď vám drží pohromade, odložte ho približne na polhodinu do chladničky. Potom ho natenko rozvaľkajte a potrite ho kokosovým olejom, posypte škoricou a cukrom (miesto cukru ho môžete poliať i medom) a celé ho zaviňte. Potom rolku rozkrájajte na cca 2 cm hrubé slimáčiky, potrite žĺtkom a pečte asi 20 minút pri teplote 180 °C. Pri pečení na hniezda dohliadajte, pretože v závislosti od hrúbky cesta sa môžu jednoducho pripáliť. Prajeme vám dobrú chuť!

Katuš, Lucka

Chutil ti tento recept?

komentárov

x