Šišky s kefírom a bez kysnutia

Loading...
(0 / 5)

Vychutnávate si svoju poobednú kávu či čaj s niečím sladkým? Tieto úžasné, sladké a veľmi chutné šišky sú to pravé orechové na každé popoludnie. Čo je pri tomto recepte úplne najlepšie, je to, že príprava je jednoduchá, a aj veľmi rýchla. Nemusíte vôbec čakať, pokiaľ cesto vykysne. Vyskúšajte a uvidíte sami.

sisky7
povar.ru

Budete potrebovať:

2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky

250 ml kefíru

5 lyžíc cukru

1 vajíčko

3 lyžice oleja

1/2 lyžičky jedlej sódy

štipka soli

olej na vyprážanie

práškový cukor na posypanie

Postup:

Najskôr zmiešajte kefír, vajíčka, soľ a cukor.

sisky1
povar.ru

Pridajte sódu bikarbónu a 3 lyžice oleja. Dôkladne premiešajte.

sisky2
povar.ru

Postupne preosievajte hladkú múku a cesto premiešajte. Používajte ruky, aby ste presne vedeli, aká bude konzistencia cesta.

sisky3
povar.ru

Cesto by po vymiešaní malo byť vláčne, no zároveň aj elastické. Zabaľte ho do plastovej fólie a nechajte odpočívať 25 minút.

sisky4
povar.ru

Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte asi 1 centimeter hrubý kruh.

sisky8
povar.ru

Pomocou skleneného pohára vykrojte krúžky a do vnútra každého urobte ešte ďalší krúžok, tak, aby vznikol klasický tvar šišky.

sisky5
povar.ru

Na panvicu si dajte potrebné množstvo oleja a šišky v ňom smažte z oboch strán až kým nebudú mať klasickú zlatú farbu.

sisky7
povar.ru

Šišky nechajte trochu vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), povar.ru

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x