Šišky s jahodovou penou

Loading...
(5 / 5)

Domáce šišky sme tentokrát vylepšili o penu. Môžete pripraviť marhuľovú, ríbezľovú, jahodovú alebo z lesného ovocia. Stačí zvoliť džem aký chcete a pena je za chvíľu hotová. Chutia výborne a otvárajú tak fašiangovú sezónu, ktorá bude o chvíľu v plnom prúde. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soňa Straková (@sonka.strakova) on

Na Šišky s jahodovou penou budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 50 gramov cukru
  • 1 kocka droždia
  • 4 žĺtky
  • 4 PL roztopeného masla
  • 4 PL rumu
  • štipka soli

Na penu

  • 4 bielka
  • 200 gramov cukru
  • džem

Postup:

  • Na šišky si najskôr urobíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Po asi 20 minútach zmiešame s ostatnými surovinami a cesto necháme dobre nakysnúť. Následne ho vyvaľkáme a povykrajujeme okrúhle šišky. Tie smažíme v horúcom oleji a necháme ich odkvapkať na servítke.
  • Penu pripravíme tak, že bielka nad parou vyšľaháme spolu s cukrom do hustej peny a na záver pridáme pár lyžíc obľúbeného džemu. Miešame zľahka metličkou, kým nemá pena požadovanú konzistenciu. Potom už len navrstvíme a papáme. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x