Šišky bez kysnutia z jogurtového cesta

Loading...
(3.8 / 5)

Vychutnávate si svoju poobednú kávu či čaj s niečím sladkým? Tieto úžasné, sladké a veľmi chutné šišky sú to pravé orechové na každé popoludnie. Čo je pri tomto recepte úplne najlepšie, je to, že príprava je jednoduchá, a aj veľmi rýchla. Nemusíte vôbec čakať, pokiaľ cesto vykysne. Vyskúšajte a uvidíte sami.

Na šišky budete potrebovať:

  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 vajíčko
  • 3 lyžice oleja
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  • Najskôr zmiešajte jogurt, vajíčka, soľ a cukor. Pridajte sódu bikarbónu a 3 lyžice oleja. Dôkladne premiešajte. Postupne preosievajte hladkú múku a cesto premiešajte.
  • Používajte ruky, aby ste presne vedeli, aká bude konzistencia cesta. Cesto by po vymiešaní malo byť vláčne, no zároveň aj elastické. Zabaľte ho do plastovej fólie a nechajte odpočívať 25 minút.
  • Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte asi 1 centimeter hrubý kruh. Pomocou skleneného pohára vykrojte krúžky a do vnútra každého urobte ešte ďalší krúžok, tak, aby vznikol klasický tvar šišky.
  • Na panvicu si dajte potrebné množstvo oleja a šišky v ňom smažte z oboch strán až kým nebudú mať klasickú zlatú farbu. Šišky nechajte trochu vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x