Kreativite sa medze nekladú a to sa nespája len s umením ako takým. Umením je aj samotná kuchyňa a preto by sme sa nemali báť viac experimentovať a tešiť sa z toho, aké široké možnosti nám ponúka. Po raňajkách v skle a večeri v skle v podobe ovsených a iných kaší, sme si dnes pre vás pripravili sériu šalátov v skle. Čítajte ďalej!
Budete potrebovať:
200g caesar dresingu
250g uvarených cestovín
rímsky šalát podľa chuti
200g grilovaných kuracích pŕs
3 plátky opečenej slaninky
80g parmezánu
Na dno pohára nalejte dresing, naň naukladajte vrstvu cestovín poliatych olivovým olejom, potom nakrájané listy rímskeho šalátu, kuracie mäso a naň slaninku. Vrch zasypte parmezánom. Pred obedom už stačí len potriasť a vychutnávať.
Budete potrebovať:
200g gréckeho dresingu alebo kyslej smotany
250g uvarených cestovín
2 uhorky
8 cherry paradajok
80g feta syra
1 vetvička nakrájaného kôpru
Dresing alebo o smotanu nalejte na dno pohára, naň dajte cestoviny, uhorky, paradajky a feta syr a vrch zasypte nadrobno nakrájaným kôprom.
Budete potrebovať:
200ml talianskeho šalátového dresingu
250g uvarených cestovín
75g nakrájaného baby špenátu
150g tuniaka v olivovom oleji
100g artičok
150g sušených paradajok
8 nasekaných čiernych olív
Na dno pohára nalejte dresing, navrstvite cestoviny a na ne listy baby špenátu a konzervu tuniaka. Potom zmiešajte nakrájané paradajky, olivy a artičoky. Hotovo!
Budete potrebovať:
200ml zázvorovo-sezamovej omáčky
200g červenej kapusty
120g uvarených špagiet
100g fazule
2 mandarínky
1 zelenú cibuľku
Na dno pohára dajte vrstvu omáčky, zasypte ju vrstvou nakrájanej červenej kapusty. Pripravte si špagety, uvarte ich v slanej vode, alebo ak máte čerstvé upečte ich pri teplote 180 stupňov asi 5 minút. Na ne dajte vrstvu fazule, mandarínky a nakrájanú zelenú cibuľku.
zdroj titulnej fotky: pxhere, sovkusom.ru (M)