Čerstvá kapusta je naozaj nepostrádateľná zelenina. Obsahuje množstvo vitamínov ako napríklad B1, B2, ďalej draslík, vápnik, fosfor a napríklad aj kyselinu listovú alebo pantoténovú. O jej účinkoch na zdravie, zažívanie, črevá a metabolizmus nie je pochýb. Najmä začiatkom jari, keď telo možno nedostávalo dostatok vitamínov je ideálne obdobie na to, dopriať si ju. V obchodoch je za prijateľnú cenu a preto neváhajte a vyskúšajte ju napríklad v tomto recepte.
300 gramov bielej kapusty
100 gramov kukurice
1 jablko
citrónová šťava podľa chuti
soľ a korenie
Jablko a aj kapustu si očistíme a nastrúhame na jemno. Do veľkej misky si dáme kukuricu, pridáme jablko s kapustou, pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením. Celé to dobre premiešame a môžeme nechať trochu schladiť. Ak nemáte po ruke citrón, pokojne ho vymeňte za jablčný ocot alebo trošku balzamika. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia