Myslíte si, že poznáte všetky dezerty? Na toto by odpovedal kladne len málokto a pravdou je, že väčšina z nás pečie aj tak dookola to isté. Počuli ste napríklad o Šalamúnovom koláči? Aj ten patrí medzi obľúbené, no nie až tak známe dezerty.
Na Šalamúnov koláč budeme potrebovať
- maslo
- 3 PL kakaa
- 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
- hrnček vody
- vanilinový cukor
- 4 vajíčka
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- kypriaci prášok
- mleté orechy na ozdobu
Šalamúnov koláč si pripravíme nasledovne
- Na ohni si rozpustíme maslo, ktoré vylejeme do misky. Pridáme cukor, kakao a vodu, ktorá ale musí byť vlažná. Premiešame.
- Potom si do hrnčeka odoberieme zmes a odložíme nabok.
- Do väčšej časti si pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok a vyšľaháme mixérom.
- Následne vylejeme na plech a pečieme 40 minút na 180 stupňov.
- Horúci koláč si polejeme zmesou, ktorú sme odobrali a posypeme orechmi.