Loading...
(3.2 / 5)

Myslíte si, že poznáte všetky dezerty? Na toto by odpovedal kladne len málokto a pravdou je, že väčšina z nás pečie aj tak dookola to isté. Počuli ste napríklad o Šalamúnovom koláči? Aj ten patrí medzi obľúbené, no nie až tak známe dezerty.

Na Šalamúnov koláč budeme potrebovať

  • maslo
  • 3 PL kakaa
  • 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
  • hrnček vody
  • vanilinový cukor
  • 4 vajíčka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • kypriaci prášok
  • mleté orechy na ozdobu

Šalamúnov koláč si pripravíme nasledovne

  • Na ohni si rozpustíme maslo, ktoré vylejeme do misky. Pridáme cukor, kakao a vodu, ktorá ale musí byť vlažná. Premiešame.
  • Potom si do hrnčeka odoberieme zmes a odložíme nabok.
  • Do väčšej časti si pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok a vyšľaháme mixérom.
  • Následne vylejeme na plech a pečieme 40 minút na 180 stupňov.
  • Horúci koláč si polejeme zmesou, ktorú sme odobrali a posypeme orechmi.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x