Sacherova torta

Loading...
(0 / 5)

Na tento recept sme narazili v skupine na Facebooku a keďže sa jedná o klasiku, ktorú ale doma takmer vôbec nepripravujeme, rozhodli sme sa tento recept trochu oživiť. Na Sacherovu tortu väčšinou chodíme do cukrárne, ideálne ešte niekde v Rakúsku. Pripraviť si ju však môžete aj doma a určite bude príjemným osviežením vašej kuchárky. Viete, ako ju pripraviť? Tu je recept od pani Márie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ioannis Stamatiou (@stamatiouioannis) on

Na Sacherovu tortu budeme potrebovať:

  • 130 gramov malsa
  • 110 gramov práškového cukru
  • 6 žĺtok
  • 6 bielok
  • 130 gramov tmavej čokolády
  • 130 gramov múky
  • 110 gramov kryštálového cukru
  • 150 gramov marhuľového džemu

Na polevu:

  • 200 gramov tmavej čokolády
  • 100 ml šľahačky

Sacherovu tortu si pripravíme nasledovne:

  • Zmäknuté maslo a práškový cukor vymiešame do peny. Postupne pridávame po jednom žĺtka a zašľahávame ich do cukrovomaslovej zmesi. Čokoládu si nad vodným kúpeľom roztopíme a vmiešame ju do žĺtkovej zmesi.
  • V osobitnej miske vyšľaháme do tuha bielka s kryštálovým cukrom a pomocou gumennej varechy ich zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Nakoniec zľahka a opatrne vmiešame preosiatu múku.
  • Zmes nalejeme do formy, ktorú sme si vopred vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi hodinu. Vzhľadom na to, že nie je rúra ako rúra, odporúčame po 40 minútach skontrolovať tortu a v prípade potreby buď odstaviť, alebo piecť dlhšie.
  • Po upečení necháme tortu úplne vychladnúť, opatrne ju horizontálne raz rozrežeme a natrieme prepasírovaným marhuľovým džemom. Rovnako, džemom potrieme aj okraje a povrch torty. Nakoniec celú tortu polejeme originálnou Sacherovou polevou. Necháme pár hodín postáť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x