Ak máte radi Sacherovu tortu, potom musíte vyskúšaj aj tieto luxusné Sacher kocky, ktoré sú extra čokoládové. Marhuľový džem, mäkké a vláčne cesto. Ku káve sú ideál a hodia sa na každú oslavu. Dáte im šancu?
- 130 gramov masla
- 110 gramov práškového cukru
- 6 žĺtok
- 6 bielok
- 130 gramov tmavej čokolády
- 130 gramov múky
- 110 gramov kryštálového cukru
- 150 gramov marhuľového džemu
Na polevu:
- 200 gramov tmavej čokolády
- 100 ml šľahačky
- Zmäknuté maslo a práškový cukor vymiešame do peny. Postupne pridávame po jednom žĺtka a zašľahávame ich do cukrovo-maslovej zmesi. Čokoládu si nad vodným kúpeľom roztopíme a vmiešame ju do žĺtkovej zmesi.
- V osobitnej miske vyšľaháme do tuha bielka s kryštálovým cukrom a pomocou gumennej varechy ich zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Nakoniec zľahka a opatrne vmiešame preosiatu múku.
- Zmes nalejeme na plech, ktorý sme si vopred vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi hodinu. Vzhľadom na to, že nie je rúra ako rúra, odporúčame po 40 minútach skontrolovať cesto a v prípade potreby buď odstaviť, alebo piecť dlhšie.
- Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť, opatrne ho horizontálne raz rozrežeme a natrieme prepasírovaným marhuľovým džemom. Rovnako, džemom potrieme aj okraje a povrch torty. Nakoniec celý koláč polejeme originálnou Sacherovou polevou. Necháme pár hodín postáť a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Tip: kto chce, môže na rozkrojený koláč pridať ešte vrstvu parížskeho krému. Koláč tak bude pôsobiť luxusnejšie.