Ryžový nákyp

Loading...
(0 / 5)

Ak patrí nejaké jedlo ku detským klasikám, je to jednoznačne ryžový nákyp. Ten má medzi ľuďmi množstvo milovníkov, ale aj odporcov. Možno však raz za čas máte na niečo takéto chuť aj vy. Pripravte si ho podľa tohto jednoduchého receptu.

Na ryžový nákyp budeme potrebovať

  • 1 liter mlieka
  • 150 gramov guľatej ryže
  • štipka soli
  • 120 gramov masla
  • cukor alebo med podľa chuti
  • vanilkový cukor
  • 2 žĺtka
  • 5 bielok
  • strúhanka
  • broskyne

Ryžový nákyp si uvaríme nasledovne

  • Do litra mlieka dáme variť 150 gramov premytej ryže. Pridáme štipku soli.
  • Keď bude ryža mäkká, pridáme maslo, cukor, med a žĺtka.
  • Z dvoch bielok si vyšľaháme sneh a pridáme do zmesky. Poriadne premiešame a polovicu dáme na plech. Posypeme strúhankou a pridáme broskyne.
  • Zapečieme na 200 stupňov. Po 20 minútach vyberieme, pridáme druhú polovicu a sneh z troch bielok, na ktorý môžeme dať ešte med.
  • Zapečieme na 150 stupňov na 10 minút. Po vybratí môžeme poliať šťavou z kompótu.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x