Rýchle dezerty v podobe chladených pudingov a želé nás dokážu zachrániť pred nejednou nečakanou udalosťou. Hodia sa aj na cesty ale aj do ozdobných pohárov. Jednoducho sú ideálne na všetky príležitosti, formálne aj neformálne. O koľko väčšia je radosť, keď je takýto želé dezert nielen praktický ale aj zdravý a chutný!
400ml bieleho jogurtu
2 PL medu
1 vanilkový cukor
1 PL želatíny
Želatínu si namočte do troch polievkových lyžíc teplej vody a počkajte 5 minút, kým zdvojnásobí objem. Med a vanilkový cukor rozmiešajte v jogurte, aby sa rozpustili. Jogurt miešajte, kým nebude tekutejšej konzistencie a potom ho za stáleho miešania tenkým prúdom vlievajte do misky so želatínou. Zmes dobre rozmiešajte, naporciujte do misiek, alebo pohárov a dajte do chladničky na noc, alebo do mrazničky na niekoľko hodín. Podávajte obliate horúcim ovocím, alebo čokoládou. Prajeme sladké maškrtenie!
zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru (M)