Počas leta je najlepšie pripravovať dezerty, ktoré sú veľmi rýchle a hlavne ľahké. Ťažké a veľmi maslové koláče či zákusky vám môžu nie len pridať kilá navyše, no i pekne uškodiť. Leto je plné všetkých možných druhov ovocia a preto je to omnoho lepšia varianta. Nasledujúci recept je veľmi chutný, krémový a určite si ho obľúbite. Stačí vám len nízkotučný tvaroh, citrón a vajíčko.
Budeme potrebovať:
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 citrón
- štipku soli
- 10 g želatíny
- 1 vajíčko
- cukor podľa chuti (môžete nahradiť medom)
Postup:
- Želatinu zalejte vodou a nechajte ju napučať. Polovicu citróna si odšťavte. Vajíčko si rozdeľte na žĺtko a bielko. Spolu so žĺtkom zmiešajte cukor, citrónovú šťavu a 50 g tvarohu. Takto pripravenú zmes dajte do hrnca, priveďte do varu a varte 2 minúty.
- Pripravenú želatínu pridajte do pripravenej zmesi a premiešajte. Zvyšok tvarohu si rozmixujte a pridajte k zmesi. Do bielok pridajte štipku soli a vymiešajte ich do hustej peny. Takto pripravené bielka teraz zľahka vmiešajte do tvarohovej hmoty a ešte chvíľku povarte.
- Hotový krém teraz nalejte do zmrzlinových misiek a nechajte vychladiť cca 1,5 až 2 hodiny. Ak chcete dezert vylepšiť, môžete ho v miske kombinovať s čerstvým ovocím ako sú napríklad čučoriedky, maliny či jahody. Ak chcete pokojne môžete do misky pridať aj zopár piškót. Dobrú chuť.
sovkusom.ru