Rýchly nepečený cheesecake

Loading...
(3 / 5)

Ak radi pripravujete rôzne koláče, dezerty a iné dobroty, potom ste už určite skúšali aj cheesecake. Po správnosti sa pečie v rúre, dokonca s pohárom vody, aby sa upiekol smerom z krajov do stredu, kde je ešte trošku trasľavý. Dnes si ale predstavíme rýchlejší postup a rovno bez pečenia. Ozdobte ho ovocím a je to svieža paráda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jarka.R (@yaru.r) on

Na rýchly nepečený cheesecake budeme potrebovať:

  • 300 gramov maslových keksov (môžu byť aj kakaové)
  • 100 gramov masla
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 20 gramov vanilkového cukru
  • 300 gramov jemného tvarohu
  • 2 PL cukru

Poleva ganache

  • 100 gramov čokolády
  • 140 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • Sušienky si najskôr pomelieme v mixéri a zalejeme ich rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme do formy a dáme do chladničky. Jednu smotanu si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vmiešame do tvarohu.
  • Pridáme klasický cukor a vymiešame tvarohovo-smotanovú plnku. Navrstvíme ju na sušienkový korpus. V hrnci si roztopíme čokoládu so smotanou a pripravíme polevu ganache, ktorá sa neláme, je krémová a nestuhne úplne.
  • Polevou zalejeme koláč. Cheesecake dáme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť. Môžeme ho ozdobiť ovocím, napríklad jahodami, malinami alebo čučoriedkami. Podávame napríklad aj so šľahačkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x