Ak radi pripravujete rôzne koláče, dezerty a iné dobroty, potom ste už určite skúšali aj cheesecake. Po správnosti sa pečie v rúre, dokonca s pohárom vody, aby sa upiekol smerom z krajov do stredu, kde je ešte trošku trasľavý. Dnes si ale predstavíme rýchlejší postup a rovno bez pečenia. Ozdobte ho ovocím a je to svieža paráda.
Na rýchly nepečený cheesecake budeme potrebovať:
- 300 gramov maslových keksov (môžu byť aj kakaové)
- 100 gramov masla
- 1 smotanu na šľahanie
- 20 gramov vanilkového cukru
- 300 gramov jemného tvarohu
- 2 PL cukru
Poleva ganache
- 100 gramov čokolády
- 140 ml smotany na šľahanie
Postup:
- Sušienky si najskôr pomelieme v mixéri a zalejeme ich rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme do formy a dáme do chladničky. Jednu smotanu si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vmiešame do tvarohu.
- Pridáme klasický cukor a vymiešame tvarohovo-smotanovú plnku. Navrstvíme ju na sušienkový korpus. V hrnci si roztopíme čokoládu so smotanou a pripravíme polevu ganache, ktorá sa neláme, je krémová a nestuhne úplne.
- Polevou zalejeme koláč. Cheesecake dáme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny stuhnúť. Môžeme ho ozdobiť ovocím, napríklad jahodami, malinami alebo čučoriedkami. Podávame napríklad aj so šľahačkou. Dobrú chuť.
Lucia M.