Blesková pochúťka, ktorú máte na stole za pár minú poteší každý mlsný jazýček. Tento recept však poteší aj „cukrárku“, ktorá zákusok pripraví. Nenáročný a rýchly postup, ktorý si vyžaduje minimum surovín. Túto lahodnú sladkú tortu si pripravíte podľa vlastnej chuti. So šľahačkou, smotanou, džemom alebo poliatu čokoládou. Zakaždým chutí skvele vďaka nadýchanému a jemnému korpusu.
Tento recept by ste si mali pripnúť na chladničku alebo starostlivo uschovať. Je totiž záchranou, keď chcete pripraviť zákusok v rekordne krátkom čase z minima surovín. Dokonca nepotrebujete ani žiadnu váhu a vystačíte si s hrnčekom. Môže byť niečo ešte jednoduchšie?
Množstvá surovín sú prerátané na hrnčeky. V danom recepte je využitý hrnček s objemom 250 ml.
Budeme potrebovať:
- 1 hrnček bieleho jogurtu
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 zarovnaná čajová lyžička sódy bikarbóny
Postup:
- Pripravíme si misu, v ktorej budeme miešať ingrediencie. Kým si pripravíme základ na korpus, môžeme zapnúť rúru na 200 stupňov, aby sa nám vyhriala. Do misy dáme biely jogurt a pridáme sódu bikarbónu. Dobre premiešame, aby sa sóda dostala do celej masy. V ďalšej mise si zmiešame suché ingrediencie.
- Cukor, preosiatu múku a kakao dobre premiešame a potom prisypeme do misy s jogurtom. Keď všetko dôkladne premiešame, dostaneme kakaovú masu. Pripravíme si formu, v ktorej budeme korpus piecť. V danom prípade bola použitá okrúhla tortová forma s priemerom 29 cm. Formu najprv vymastíme maslom a až potom do nej nalejeme celú kakaovú hmotu. Tortu potom pečieme asi 25 až 30 minút.
- Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím alebo staviť na klasiku a natrieť obľúbeným džemom a poliať čokoládou. Ja som využila kyslú smotanu, ktorú som zmiešala s cukrom. Fantázii sa medze nekladú.
- Prajeme vám dobrú chuť!
(Jana L)