Rýchly hrnčekový makový koláč s višňami

(5 / 5)

Makovým dobrotám sa dá len ťažko odolať. Spolu s višňami je to jedna z najdokonalejších kombinácií. Čo je skvelé, nepotrebujete kuchynskú váhu, ale postačí vám hrnček, miska, plech a pár minút času. Tento koláč sa upečie naozaj raz dva.

Budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 a 1/2 hrnčeka mletého maku (alebo makovej múky)
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 2 žĺtka
  • sneh z 2 bielkov a štipky soli
  • odkôstkované višne

Postup:

  • V miske si najskôr vyšľaháme bielky s troškou soli. Zmiešame si všetky suroviny okrem višní a do cesta po častiach primiešavame sneh. Pripravíme si klasický plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  • Do cesta na záver pridáme odkôstkované višne, premiešame a cesto vylejeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút. Upečený koláč môžeme posypať práškovým cukrom a ak chcete, aby bol šťavnatý, urobte do neho po upečení vidličkou dierky a cesto ešte zalejte instantnou kávou. Dobrú chuť.

foto: instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x