Bleskové recepty miluje asi každý, veď komu by sa chcelo hodiny stáť pri sporáku. Dnešný recept ulahodí milovníkom sladkého ale i tradičnej domácej kuchyne. Vďaka nasledujúcemu receptu si za pár minút pripravíte lahodné tvarohové buchtičky, ktoré nie len zasýtia ale i potešia chuťové poháriky. Jemné a nadýchané cesto, ktoré je mäkké nie len čerstvo po upečení a na druhý deň je rovnako vláčne. Túto dobrotu si určite zamilujete.
Po príprave týchto úžasných tvarohových buchtičiek isto uznáte, že ich príprava už nemohla byť jednoduchšia. Voňavé a lahodne mäkkučké cesto sa priam rozplýva na jazyku a vy spoznáte, čo je to nebíčko v papuľke. Pripravte si ich ešte dnes a rozhodne nebudete ľutovať.
250 g tvarohu
2 vajcia
5 polievkových lyžíc cukru
štipka soli
troška vanilkovej arómy
12 g prášku do pečiva
250 g polohrubej múky
2 polievkové lyžice mlieka
Ako prvé si v mise vymiešame vajcia s cukrom a následne k nim pridáme vanilkovú arómu. Ak nemáte arómu, pokojne nahraďte polovicu kryštálového cukru za vanilkový cukor. Potom k vajciam pridáme tvaroh a všetko dobre zamiešame.
V ďalšej mise si zmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Následne múku postupne preosejeme k zmesi vajec a tvarohu a vytvoríme cesto.
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Ten potrieme rastlinným olejom, aby sa nám buchtičky nepripálili a neprilepili.
Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo a mohli sme vytvoriť jednotlivé buchtičky, namočíme si ruky v studenej vode. Vytvarujeme jednotlivé bochníčky, ktoré naukladáme na plech. Pečieme asi 12 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov.
Po uplynutí tohto času plech vyberieme a jednotlivé buchtičky potrieme mliekom. Môžeme ich posypať cukrom a vložíme ich znovu do rúry, kde ich dopečieme (3 až 5 minút).
Upečené buchty vyberieme z rúry, mali by mať zlatistú farbu. na záver ich môžeme posypať škoricou. Krásne rozvoňajú celý dom a iste vám zachutia už po prvom súste.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru