Rýchle škvarkové pagáče

Loading...
(4 / 5)

Ďalší skvelý recept z kategórie inšpirácií zo stránky Recepty a rady do kuchyne. Keďže vyzerali naozaj úžasne, rozhodli sme sa vám tento tip predať, aby ste sa mohli inšpirovať a možno si pagáče vyskúšať aj vo svojej kuchyni. Recept je naozaj jednoduchý a nenájdete v ňom žiadne suroviny, ktoré by ste nepoznali. Klasické kysnuté cesto, no ten výsledok- paráda!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by na_slano (@na_slano) on

Na pagáče budeme potrebovať:

  • 750 gramov polohrubej múky
  • kvasnice (droždie kocka)
  • 500 ml mlieka
  • 1 PL cukru
  • 1 PL soli
  • 100 gramov masti
  • 2 vajíčka
  • 500 gramov pomletých škvariek s troškou soli

Postup:

  • Klasicky si najskôr pripravíme kvások. Zmiešame si cukor, trošku teplého mlieka a kvasnice. Premiešame a kvások necháme postáť. Následne ho premiešame aj s ostatnými surovinami do hutného cesta a necháme ešte asi 45 minút podkysnúť.
  • Cesto si rozvaľkáme a preložíme ho na 3-krát. Naplníme ho oškvarkovou plnkou, nakrájame na štvorčeky alebo krúžky. Poukladáme ich na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 stupňoch asi 20 minút. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x