Rýchla a voňavá marináda na čerstvé paradajky

Loading...
(0 / 5)

Aj vy milujete jesť zeleninu len tak v dobrej marináde, alebo ugrilovanú? Paradajky sú v sezóne celoročne a to najmä vďaka skleníkom. Ak sa vám už minuli cukety a baklažány, pripravte si na grile paradajky v tejto fantastickej marináde. Môžete ich do nej namočiť a zjesť aj bez tepelnej úpravy.

Budete potrebovať:

3-4 strúčiky cesnaku

½ ČL soli

½ ČL cukru

1 ČL dijonskej horčice

1 PL octu

3 PL olivového oleja

petržlen, bazalku, koriander a čierne korenie podľa chuti

5 paradajok cca

Postup prípravy:

Paradajky umyte a narežte na plátky hrubé asi pol centimetra, zeleninu zatiaľ odložte do chladničky. Olúpte cesnak a pretlačte ho do misky, pridajte k nemu dijonskú horčicu, ocot a olej, soľ a cukor, čierne korenie a čerstvé bylinky nasekané nadrobno. Chladené paradajky ponamáčajte v marináde a v miske ich nechajte v chlade zhruba polhodinu. Potom ich zjedzte, alebo ugrilujte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x